top of page

Hanne, 40

Jeg blev diagnosticeret med endometriose i 2009, efter flere år med stærke smerter, som jeg troede var normale og derfor ikke gik til læge med. I 2010 blev jeg opereret for første gang, blandt andet på grund af en chokoladecyste på æggestokken. 


Min anden operation var i 2018, hvor jeg fik fjernet endometriose på tarmen. Desværre gik der hul på tarmen i efterforløbet og jeg endte med en midlertidig stomi, og røg ind og ud af sygehuset med tarmslyng i 2 måneder. Det var en traumatisk tid, som det har taget mig lang tid at komme mig psykisk over.


I 2020 begyndte jeg så at få smerter i højre skulder. Det føltes forkert og jeg tænkte straks at det måtte være endometrioserelateret. Jeg tog til lægen, som sendte mig til fysioterapi. Det hjalp ikke. Jeg tog til læge igen, som sendte mig til fysioterapi igen, selvom jeg sagde, at jeg mente det var endometrioserelateret, og at smerterne blev forværret ved menstruation. Det blev afvist. 


Smerterne blev mere og mere konstante. Endelig skulle jeg til årskontrol med min endometriose på sygehuset og endelig var der en læge der lyttede til mig og troede på at smerterne kunne være endometrioserelaterede. Jeg blev mr-scannet og fik påvist endometriose 4 steder i mellemgulvet, hvilket netop kan give symptomer i form af smerter i højre skulder! Det står også på nettet, hvis man søger. 


Nu skal jeg opereres igen og håber inderligt at det kan hjælpe på smerterne, for jeg tåler ikke kunstige hormoner, og der er 2 års ventetid på smerteklinikken, som jeg er henvist til. Der er ikke andre behandlingsmuligheder.


Jeg oplever, at der er meget få læger, der faktisk lytter til hvad jeg siger, og endnu færre der ved noget om endometriose. Jeg har selv opsøgt adskillige alternative behandlinger i håb om bedring. Jeg er kognitivt udfordret, efter jeg gik ned med stress, og jeg har nu fleksjob på 6 timer om ugen. Jeg skal bruge så mange kræfter på at være min egen læge. Jeg glæder mig til overgangsalderen og håber inderligt, at den kan hjælpe mig, selvom jeg godt ved at det ikke er sikkert.
0 kommentarer

Anonym 1

bottom of page