top of page

Eydís, 30

Jeg blev i april 2018 langt om længe diagnosticeret med endometriose. En nat endte jeg med at besvime af smerte på vej ud for at tage smertestillende, så jeg kunne få noget søvn.


Min kæreste kørte mig på akutmodtagelsen, hvor jeg blev testet for både blindtarmsbetændelse, galdesten og nyresten. De kunne ikke finde ud af, hvad de skulle stille op med mig, da det ikke var nogen af delene, men de turde ikke sende mig hjem igen grundet de store smerter jeg var i. 


Vi fik at vide, at jeg ved 8 tiden skulle flyttes til gynækologisk afdeling, hvor de kunne tjekke mig bedre.


Jeg blev scannet af en nyuddannet læge, der siger “nej hold da op - har du ikke meget ondt? Det kan ikke passe, jeg henter lige specialisten”.


Specialisten kom, scannede mig og sagde “hold da op, jeg har ikke set noget lignende. Du må da have vanvittig ondt. Jeg kan ikke operere dig i dag, men kan du møde i morgen tidlig til operation? Du har voldsomt store cyster, som jeg mistænker er endometriose”.


Jeg blev opereret dagen efter, hvor de fjernede to store cyster på henholdsvis 13 cm og 11 cm på æggestokkene og rensede hvad de ellers kunne finde i bughulen og på tarmene. 


Det skal siges, at dette alt sammen er sket på Island, da jeg har været bosat her siden 2017.


Før alt dette skete, havde jeg ofte henvendt mig til vagtlæger både i Danmark og nogle få gange her på Island, inden jeg fik endometriose konstateret. Jeg har været til utallige scanninger og fået at vide, at jeg skal stoppe med at pive. 


En læge har sagt til mig, at jeg ikke kan have så mange smerter, som jeg siger jeg har, og så kunne tage uddannelse og tage på arbejde. Jeg har kravlet ind på en akutmodtagelse af smerte og fået at vide, at jeg skal tage to panodil, for da det ikke er nyresten eller andet, så kan jeg simpelthen ikke have så ondt.


Jeg har spurgt flere læger om det kunne være endometriose, deres svar har været, at hvis ikke min mor har det så kunne det ikke være det - hvilket hun ikke har.

0 kommentarer

Anonym 1

bottom of page