top of page

Cathrine, 25

Jeg kom på p-piller kort efter min første menstruation som 11-årig. Dette skyldes svære smerter og betydelig uregelmæssighed. Jeg hørte tilfældigt om endometriose. I mine unge teenageår led jeg meget af urinvejsinfektioner, hvilket resulterede i en henvisning til nærmeste urolog. 


Der fortalte lægen mig at jeg nok havde endometriose, hvor jeg spurgte hvad det var, og hun svarede “det betyder du ikke kan få børn”. Hold op en lussing! Jeg var i gang med 9. klasse og havde ikke bekymret mig om den slags endnu. 


Efter at være flyttet hjem til min far, fik jeg en ny henvisning til Skejby urinvejskirurgisk afdeling. Her nævnte jeg mistanken om endometriose, som ikke engang var noteret i min journal, men alligevel blev taget seriøst. 


Jeg blev henvist til endometrioseklinikken og fik diagnosen ved kikkertoperation en måned efter min 18-års fødselsdag. 


I dag er jeg 25 år gammel, gift med en fantastisk mand og flexjobber. Det har hjulpet mig at snakke med nogle af de kloge hoveder fra Endometriose Foreningen, da det på ingen måde har været en lige vej hertil.


Endopatient er uafhængig af Endometriose Fællesskabet. Vi deler desværre ikke de samme værdier. Vi er dog glade for at denne patient fandt støtte der. Vi ønsker alle patienter bliver oplyste og finder en eller anden form for støtte, og desuden går vi ind for ytringsfrihed og vil derfor ikke censurere navns nævnelse, selvom vi hos Endopatient ikke er enig eller ønsker at reklamere for EF.

0 kommentarer
bottom of page